«
KVKK

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesindeki yaptığı değişikliklere devlet ilk karşılığı verdi. Konu hakkında  BTKBakanlık, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) ve Rekabet Kurumu‘nun WhatsApp için toplantı yapacağı belirtildi. Ardından Rekabet Kurumu, soruşturma açıldığını duyurdu. KVKK ise WhatsApp toplantısı için merak edilen tarihi açıkladı.

.

KVKK, WhatsApp Toplantısı İçin Tarih Verdi!

.

KVKK, WhatsApp Toplantısı Sonrasında Açıklama Yapacak

.

WhatsApp’taki değişikliklerin inceleneceği tarih 12 Ocak (yarın) olarak açıklandı. İncelemenin ardından KVKK, kamuoyunu aydınlatacak açıklamanın yapılacağını da belirtti.

.

KVKK, WhatsApp toplantısı tarihi ile birlikte konunun; veri işleme şartlarıyurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirileceğini belirtti. Konu hakkındaki nihai karar ya da gelişmeler, toplantı sonrasında belirtilecek.

.

KVKK, WhatsApp Toplantısı İçin Tarih Verdi!

.

WhatsApp Toplantısı İçin KVKK’nın Yayınladığı Açıklama

.

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc. tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 .

DAHA FAZLA HABER İÇİN DONANİMFORUM.COM

GOOGLE NEWS’DE BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA!

.

Bir Cevap Yaz

Emir Duman Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *